Bestel je tickets voor 2024
Klik op de datum van jouw keuze en dan kun je via EventBrite je ticket(s) bestellen.
Volwassenen hoeven geen ticket te bestellen.
Mocht je niet kunnen komen, mail ons dan. Wij annuleren dan je ticket en komt er weer een plekje vrij voor een ander.

Onze dojo’s vinden op verschillende tijdstippen en plekken plaats:
– In Castricum, Bergen, Jongerencentrum De Wal (Egmond aan Zee), Alkmaar Centrum en Alkmaar De Mare op zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur.
– In Heerhugowaard op zaterdagen van 13.00 tot 15.00 uur.
– In Langedijk op zaterdagen van 11.00 tot 13.00 uur.
– In Limmen en Akersloot op dinsdagen van 15.00 tot 16.30 uur, hier lees je álles over Scratch.
– In Huys Egmont (Egmond aan den Hoef) op vrijdagen van 14.30 tot 16.00 uur, hier leer je álles over Scratch.
– JuniorIOT (Evenemententerrein naast Hal25) op zaterdagen van 10.00 tot 12.00 uur.
– Lego Mindstorms op vrijdagen van 15.30 tot 17.00 uur.

Speciale dojo’s:
Bij JuniorIOT leer je over elektronica, solderen en nog veel meer. We zijn daar regelmatig op zaterdagochtenden te vinden!
Bij Lego Mindstorms ga je proberen met onze robots het pittige parcours volledig af te leggen. Hier werk je in teamverband. In Castricum is er één sessie, in Alkmaar De Mare en Heerhugowaard geef je je op voor twee sessies. Tijdens de eerste sessie bouw je de robot af, in de tweede sessie programmeer je de robot het parcours over.

Wat kun je doen bij de dojo’s en hoe ziet de middag eruit?

Online websites als Scratch en Code.org, verschillende robots als Ozobot, mBot, Sphero, Raspberry Pi en diverse programmeertalen zoals Ruby: aan jou de keuze! Wat we bij een dojo doen, en welke robots er zijn, hangt af van de aanwezige mentoren: sommigen zijn namelijk gespecialiseerd in Raspberry Pi, anderen juist in Scratch of de mBot.

Wil je zelf graag een (zelfgebouwde) robot of drone meenemen? Dat kan! Stuur ons dan vooraf een mail naar info@coderdojo-kennemerwaard.nl zodat wij ons op je komst kunnen voorbereiden!

Aan het eind van de middag krijgt iedereen de kans om datgene wat ze geleerd hebben aan de anderen te laten zien. Delen is leuk!

Wat neem je mee?

  • Een print van je ticket (of sla ‘m op op je telefoon)
  • Eventueel een laptop *
  • Een goed humeur!

Zorg dat je laptop minimaal over Wi-Fi, een browser (Google Chrome of Mozilla Firefox) beschikt. We kunnen helaas niet alle kinderen helpen om alles werkend te krijgen, dus we vertrouwen erop dat alles werkt bij binnenkomst. Zorg er ook voor dat er een e-mailadres beschikbaar is om een account aan te kunnen maken bij online programma’s.
Heb je geen laptop en wil je er één lenen? Mail dan naar info@coderdojo-kennemerwaard.nl, dan zorgen wij dat er wat wordt geregeld.